Kijk op de week Rotterdam Noord!
27
Januari

Welkom bij Kook Met Mij

Geschreven door: Kook met mij mee

Welkom bij Kook met mij Mee, we gaan weer een nieuw seizoen in!

Deel dit bericht via:    Facebook Twitter
Twitter
Kook Met Mij Mee: Damn Food Waste, Rotterdam editie was heel succesvol. Naast hele leuke deelnemers en geweldige hulp van Lise,... http://t.co/qokKBzgdKp
9 maanden geleden
Kook Met Mij Mee: http://t.co/dCVIH01KzS
9 maanden geleden
Kook Met Mij Mee: The next step: Hoe kunnen we een overgang naar een minder dierlijke eiwitten consumerende samenleving creëren, om... http://t.co/Vd6itG9eFT
11 maanden geleden
Volg de leerlingen

Wekelijks doen de leerlingen en professionals hier hun verslag van de afgelopen week.

Ben je onze leerling of professional? Dan kan je hier je ervaring delen met de rest van de wereld.

Ben je bezoeker? Welkom! Je kan hier de ervaringen van onze leerlingen met duurzaam voedsel rechtstreeks volgen. Vergeet niet om de eigen ontwikkelde en klaargemaakte recepten van onze leerlingen te bekijken en te waarderen!

Filter/Selectie Basisscholen
Filter/Selectie: Leerkrachten en Proffesionals
Voeg item toe aan blog
Ga naar Youtube
Het Kookboek
Bananencake

Een cake maak je zo:

Gebruiker:

 • Het Plein 1
 • Kook Met Mij Mee
 • January 27 2016
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
De appeltaart
Hallo wij zijn Talk de vorige keer hadden wij de appeltaart gemaakt. We begonnen met verdelen van de taken. Khadija maakte het deeg Timur en Lisa waren bezig met de vulling van het deeg. Ik zelf hielp overal in ons groepje. Nadat het deeg klaar was gingen we het in een vorm drukken en daarna ging onze appeltaart de oven in. Na vijf minuten was de onder kant klaar. We begonnen onze vulling er in te doen en boven de vulling kwam nog een klein laagje deeg. Terwijl de taarten in de oven waren gingen we een presentatie houden. Voor de presentatie heeft iedereen een punt gekregen. Toen de taarten klaar waren gingen we ze proeven. Onze taart was lekker, maar het was een beetje hard aan de onder kant. Deze week is de laatste les. We zullen Kook met mij mee heel erg missen Groetjes,Talk

Gebruiker:

 • Het Plein 2
 • TALK, Timur, Alishba, Lisa en Khadija
 • June 9 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
aardbeientaart

Hallo allemaal, wij zijn de multiculties. Wij hebben aardbeientaart gemaakt het was goed gelukt. we hebben hard gewerkt en goed samengewerkt en de taken goed verdeelt.

de ingrediënten voor de bodem waren:
*100 g amandelmeel
*120 g gebuild meel
*4 eetlepels margarine
*60 ml agavesiroop
* en een mespunt zout

de ingrediënten voor de vulling waren:
*100 g tofu
*1/2 eetlepel citroensap
*2 eetlepels arrowroot
*1 eetlepel agar agar poeder
*2oo ml water
*250 g aardbeien
*100 ml agavesiroop
het was een fijne en zalige dag de taarten en cake waren heel lekker
groetjes de multiculties

Gebruiker:

 • Het Plein 2
 • ileyda alyssa aicha keo de multiculties
 • May 28 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
Brownies
Hallo wij zijn SSY en we hebben brownies gemaakt en ik vond ze zelf heel erg lekker. het was heel leuk om een brownie te maken. hij was wel een beetje plakerig en hard, maar voor de rest was het heel lekker. het was pure chocolade en dat was nou vies, maar als het van melk chocolade was geweest zou iedereen het lekker vinden. Groetsjes SSY

Gebruiker:

 • Het Plein 2
 • SSY Soufiane Suheyla en Yousra
 • May 28 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
appelcake
Hallo wij zijn de bad boys. Vorige week hadden we appelcake gemaakt. We deden bloem in een kom en toen deden we vanille, bak en kaneel poeder ook er in. We deden ook rijstroop er in en 5 minuten later vroegen we juf om hulp. Salah ging appel snijden, maar we mochten niet in kleine stukjes snijden. Joshua en Ferdi gingen noten snijden. Toen de appel en noten klaar waren deden we dat in die in die kom en we gingen roeren en toen we klaar waren deed juf dat in de oven. Toen die uit de oven kwam was die slecht dus we hadden iets verkeerd gedaan einde.

Gebruiker:

 • Het Plein 1
 • bad boyss
 • May 26 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
appeltaart

Hallo allemaal, wij zijn de masterchefs. Op dinsdag 19 mei hebben wij appeltaart gemaakt. We gingen taarten bakken, maar iedereen was een beetje druk, omdat we de cito score kregen. De appeltaart was makkelijk om te maken. Wat heb je nodig voor een appeltaart:. 120 ml zonnebloemolie, 450 g gezeefd tarwe meel ,1 mespunt vanillepoeder, 1 theelepel bakpoeder, 1 mespunt zout ,4 eetlepels koud water ,90 ml rijststroop, 1 kg zoete appels ,75 g dadels, 100 g walnoten, 1 eetlepel kaneel en sap van een halve citroen sap. Maar het taart was een beetje mislukt , hij was nog niet zo gaar en we hadden weinig deeg over. We moesten eigenlijk 75 g rozijnen in de appeltaart doen, maar we lusten dat niet dus deden we maar 75g dadels. We kregen geen punten omdat het gerecht mislukt was en we waren iets te druk. Ook al waren we zo druk de juffen waren nog steeds lief voor ons.

Gebruiker:

 • Het Plein 1
 • masterchefs
 • May 26 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
pancakes met aardbeien saus
Hallo, allemaal wij zijn de chef koks wij hebben op dinsdag 19 mei pancakes met aardbeien saus gemaakt voor het nagerecht. We hebben goed samengewerkt, en we hebben goed de taken verdeeld. We moesten als eerst de aardbeien saus maken. We moesten een sinaasappel uitpersen en de aardbeien in kleine stukjes snijden en in de mixer doen. Daarna moesten we het beslag van de pancakes maken, dat lukte ook goed. Toen hadden we de pancakes gemaakt en de aardbeien saus in een potje gezet. En zo hebben we het mooi geserveerd. Recept: 100 g tarwemeel 1 eetlepel bakpoeder 1 theelepel vanille-aroma 1 eetlepel zonnebloemolie 1 kop sojamelk 1 eetlepel agavesiroop 50 gram rozijnen olie om in te bakken 250 gram aardbeien sap van 1 sinaasappel 4 eetlepels ahornsiroop 2 theelepels arrowroot veel succes, groeten de chefkoks

Gebruiker:

 • Het Plein 1
 • chef`-koks
 • May 26 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
Aardbeien taart!!!!

Hey hey,
Wij zijn de starchefs de beste koks die er zijn.
Dinsdag 19 mei 2015 hebben wij de starchefs aardbeien taart gemnaakt.
Wij vonden dat de taart goed gelukt was en de juffen ook. Wij hebben de schema een beetje verandert omdat er geen genoeg tijd was.Wij hebben 1 punt verdiend.We waren heel druk die dag maar toch is het allemaal goed gelukt, en alles op tijd afgekomen. In onze gerecht zit:

Aardbeien taart

voor de bodem:
100 g amandelmeel
120 g gebuild meel
4 eetlepels margarine
60 ml ahornsiroop
Mespunt zout

voor de vulling:
100 g tofu
½ eetlepel citroensap
2 eetlepels arrowroot, opgelost in koud water
1 eetlepel agar agar
200 ml water
300 gr aardbeien
100 ml agave siroop

Nou dat was het dan weer Bye Bye.

Gebruiker:

 • Het Plein 1
 • Starchefs: Majdouline, Noura en exaucee
 • May 26 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
GROENTE LASAGNE

Hoi, wij zijn SSY.
Wij hebben de vorige week de groente lasagne gemaakt.
het was wel een lastige gerecht maar wij bedanken de mevrouw van vorige week want zij had ons super veel geholpen. YOUSRA sneed de wortels en de lente uien, SUHEYLA sneed de sla. We vonden dat we een goede samenwerking hadden en we hadden ook de moeilijkste recept. WIJ VONDEN HET EEN TOP DAG!!

Gebruiker:

 • Het Plein 2
 • SSY Suheyla Soufiane Yousra
 • May 21 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
chili sin carne

Hallo wij zijn de multieculties. Toen we binnen kwamen hadden we al gelijk een vrolijke sfeer. We hadden een kookboek gekregen. We moesten een recept uit het kookboek kiezen. Een voor en nagerecht. We moesten alle koolhydraten etc uit dat recept halen. Daarna kozen wij een recept. Het recept dat we hadden gekozen heet chili sin carne. Het was heel leuk om een nieuw gerecht te maken.

De ingrediënten zijn:
Olie
1 teen knoflook
vegetarisch gehakt
paprika poeder
komijn
tomaten saus
bonen
couscous

Het was een hele leuke kookles

groetjes de multiculties

 

 

Gebruiker:

 • Het Plein 2
 • de multiculties Aicha, Alyssa, Ileyda en Keo
 • May 21 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
Shepherd pie

Hallo wij zijn Talk de vorige les hadden we de shepherd pie gemaakt.De shepherd pie is een Engelse ovenschotel.Aan het begin van de les hielden we een presentatie over voorgerechten en hoofdgerechten. Wij hadden als voorgerecht mais in kokos melk en als hoofdgerecht hadden we dhal Daar hebben we over verteld.We begonnen met aardappels schillen. Van de aardappels hebben we puree gemaakt.Aan de onderkant hadden we een laagje vegetarisch gehakt met groenten daar boven hadden we de laag aardappel puree. Met een beetje kruiden er op ging onze shephard pie de oven in. Onze shephard pie smaakte heerlijk ik hoop dat we de volgende keer ook een lekker gerecht maken.

Groetjes, TALK

Gebruiker:

 • Het Plein 2
 • TALK, Timur, Alishba, Lisa en Khadija
 • May 18 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 3
tempura kibbeling met dille saus !!!

Hallo wij zijn talk. De vorige keer hadden wij tempura kibbeling met dille saus gemaakt. Aan het begin van de les hielden we een korte presentatie. Tijdens de presentaties heb ik geleerd dat als je keukenpapier onder iets gefrituurts legt dat het dan een beetje olie op zuigt. De les was heel leuk ik heb veel geleerd en we hebben goed samen gewerkt. Alle gerechten waren de vorige les lekker. Ik hoop dat we deze les weer goed samen werken en iets lekkers bereiden.

Groetjes, TALK

Gebruiker:

 • Het Plein 2
 • TALK, Timur, Alishba, Lisa en khadija.
 • May 12 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 2