Kinderen en buurtbewoners oogsten lokale groente
Wat is Oogst Met Mij Mee!
Contact

Wat is Oogst met mij mee!
Het is groen, het is duurzaam, en het bloeit in de Agniesebuurt in Rotterdam - het Kook met mij mee! lesprogramma is uitgebreid met Oogst met mij mee!, een programma waarin we buurtbewoners en kinderen kennis laten maken met de groei- en bloeiwijze van de plantaardige ingrediënten die wij in onze Kook met mij mee! studio gebruiken.

Harten van Noord is de trotse beheerder van de Oogst Met Mij Mee tuin in de Vijverhofstraat, waar de kinderen van de Kook Met Mij Mee studio ook een bezoek aan deze binnentuin kunnen brengen. Samen met de buurtbewoners en de kinderen van de Agniessebuurt heeft Harten van Noord van een voorheen verwaarloosd stuk grond opgeknapt. Het terrein is opgeschoond en omgetoverd tot een buurttuin met een oppervlakte van 500 vierkante meter. Kinderen en buurtbewoners doen mee met zaaien, verzorgen en oogsten van diverse groenten en eetbare bloemen en al doen kennis op over duurzaam stadsmoestuinieren. Naast de buurttuin, zijn er ook verschillende geveltuinen in de buurt ingericht met diverse eetbare kruiden, vruchtenstruiken en fruitbomen. Daarmee hopen we niet alleen de buurtbewoners maar ook de honingbijen blij te maken. De geveltuinen zijn beplant en worden verzorgd door buurtjongeren in het kader van een zakgeldproject.

Op deze wijze dragen we bij aan duurzame vergroening en verblijding van de Agniesebuurt! Harten van Noord werkt samen met verschillende partijen: Pameijer en de Kook Met Mij Mee studio.

Natuurlijk tuinieren als uitgangspunt
In het ontwerp van onze buurttuin en geveltuinen hebben we ons laten leiden door de principes van natuurlijk tuinieren. We maken geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Onze zaden en planten zijn van biologische oorsprong en we proberen zoveel mogelijk bio-diversiteit te realiseren.

Vragen of opmerkingen?
Heeft u vragen over het “Oogst Met Mij Mee!” project of over “Stichting Proefhof”.