Kinderen en buurtbewoners oogsten lokale groente
Kijk op de week Oogst Met Mij Mee!
11
december

Eerste prijs milieuvriendelijke geveltuinen!..

Geschreven door: Pinar Coskun

We hebben de Eerste prijs van milieuvriendelijke geveltuinen bewonnen. We zijn heel erg blij hiermee namens alle Agnieskids die met ons de geveltuinen onderhouden. Hieronder de mooie woorden van de jury ...

"Zonder twijfel is dit het meest indrukwekkende geveltuinproject dat de jury gezien heeft.In deze moeilijke wijk is het gelukt om een project op te zetten waarvan de geveltuinen een integraal onderdeel zijn. Veel vrijwilligers. Bovendien leren vooral kinderen hoe de natuur werkt. De buurt is echt 100% mooier geworden door hun geveltuinen. Ook heel knap is dat ze het geduld hebben gehad om samen met de kinderen die voor een zakgeldje helpen eerst een jaar aan grondverbetering te werken en dan pas de 'echte' dingen te gaan zaaien en planten. De prachtig beschilderde wijnvaten die her en der in de wijk staan herbergen prachtige struiken en boompjes. De leukste dingen waren: mais in de geveltuin! En het feit dat sommige buurtbewoners hun geveltuintje adopteren en er gezellige pelargoniums in zetten, en dat de Proefhoffers dat ook prima vinden!

De ongeveer 600 meter lange geveltuin heeft beplanting van fruitbomen, sierstruiken tot maïs en veel andere eetbare gewassen.

Een zakgeldproject waar kinderen uit de buurt door gemotiveerd worden om mee te helpen.Maatschappelijk ingebed door participatief traject om de tuinen aan te leggen. Deze geveltuinen hebben niet alleen een visuele impact, maar ook grote maatschappelijke impact.  Het eetbare component heeft de aandacht. De plantjes worden goed verzorgd. Alle bakken staan vol en zijn vrij overzichtelijk.

De stichting heeft de beschikking over giften/fondsen om de geveltuin te realiseren en onderhouden. In het geveltuin gedeelte heb ik geen vogelhuisjes/ bijenhuizen gezien. Wellicht iets voor de toekomst?

De jury kreeg zin om te tuinieren en van alles te proeven. Voor ieders wat wils, een aanwinst voor de omgeving, hier word de jury echt enthousiast van!" 

Deel dit bericht via:    Facebook Twitter
Twitter
Kook Met Mij Mee: Damn Food Waste, Rotterdam editie was heel succesvol. Naast hele leuke deelnemers en geweldige hulp van Lise,... http://t.co/qokKBzgdKp
9 maanden geleden
Kook Met Mij Mee: http://t.co/dCVIH01KzS
9 maanden geleden
Kook Met Mij Mee: The next step: Hoe kunnen we een overgang naar een minder dierlijke eiwitten consumerende samenleving creƫren, om... http://t.co/Vd6itG9eFT
11 maanden geleden