Kijk op de week Rotterdam Noord!
27
Januari

Welkom bij Kook Met Mij

Geschreven door: Kook met mij mee

Welkom bij Kook met mij Mee, we gaan weer een nieuw seizoen in!

Deel dit bericht via:    Facebook Twitter
Twitter
Kook Met Mij Mee: Damn Food Waste, Rotterdam editie was heel succesvol. Naast hele leuke deelnemers en geweldige hulp van Lise,... http://t.co/qokKBzgdKp
10 maanden geleden
Kook Met Mij Mee: http://t.co/dCVIH01KzS
10 maanden geleden
Kook Met Mij Mee: The next step: Hoe kunnen we een overgang naar een minder dierlijke eiwitten consumerende samenleving creëren, om... http://t.co/Vd6itG9eFT
1 jaar geleden
Volg de leerlingen

Wekelijks doen de leerlingen en professionals hier hun verslag van de afgelopen week.

Ben je onze leerling of professional? Dan kan je hier je ervaring delen met de rest van de wereld.

Ben je bezoeker? Welkom! Je kan hier de ervaringen van onze leerlingen met duurzaam voedsel rechtstreeks volgen. Vergeet niet om de eigen ontwikkelde en klaargemaakte recepten van onze leerlingen te bekijken en te waarderen!

Filter/Selectie Basisscholen
Filter/Selectie: Leerkrachten en Proffesionals
Voeg item toe aan blog
Ga naar Youtube
Het Kookboek
chef-koks

Hallo, wij zijn de chef-koks.
Wij hebben op dinsdag 7 april tempura kibbeling met dillesaus gemaakt en de anderen hebben ook iets lekkers gemaakt. Wij vonden de kibbeling met dillesaus heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lekker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wij vonden wat de anderen hebben gemaakt ook wel lekker. Jammer dat de juf ons voorgerecht daar zijn wij niet mee eens!!. Wij vonden het erg leuk om dit te doen. Toen wij dit gingen maken hadden we niet verwacht dat het kibbeling zou worden. Wij vonden dat het goed gelukt was. Wij hebben goed samengewerkt en de taken verdeeld. Wij hebben erg ons best gedaan om de kibbeling zo lekker mogelijk te maken. Wij kregen tekst over warme voorgerechten. Daarmee moesten een klein samenvatting maken en klein uit je hooft uit je hoofd presenteren. Hieronder staat het recept als je dit ook een keer wil gaan maken.
Groetjes de chef-koks!!
Recept:
Tempeh
Zeewier
2 uien
Knoflook
Kruiden
Rijststroop
Soja
Olie
Appel
Dille

Gebruiker:

 • Het Plein 1
 • chef-koks
 • April 13 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 1
mini pizza

Wij zijn de bad boys en wij hebben mini pizza gemaakt we begonnen met het recept te lezen en Ferdi ging de bladerdeeg in vier stukjes snijden en salah en Mohamed gingen het in de bakplaat vorm in doen. Mohamed ging de paprika snijden in kleine stukjes. Ferdi ging de uien snijden in kleine stukjes. Salah ging 2 eetlepels margarine in de steelpan doen. Mohamed ging de paprika bij de uien doen in de steelpan en toen moesten we 15 minuten wachten tot dat het klaar was en de juffrouw ging bladerdeeg stomen. Toen de bladerdeeg klaar was toen deden we al het mengsel in de bakplaat en toen hebben we alles geserveerd. We kregen een punt van de mini pizza.

Gebruiker:

 • Het Plein 1
 • bad boys
 • April 13 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
oranje salade

Hallo allemaal wij zijn de masterchefs!
Op dinsdag 7 april gingen we oranje salade maken. Maar eerst moesten we een tekst lezen over amuse. Amuse is een klein gerecht, het wordt geserveerd in een amuse lepel. Je krijgt amuse alleen in chique restaurants dus niet in cafés. Amuse is een frans woord het betekend vermaken. We kregen ook een raadsel. het raadsel :  je krijgt een amuse lepel , maar je weet niet of je het lust en wat er in zit wat doe je dan. Onze antwoord is aan de ober vragen. Toen we klaar waren gingen we onze gerecht maken en onze gerecht was oranje salade. De oranje salade was super makkelijk dus je kan het gewoon ook een keer thuis proberen. De recept: 2 wortels,2 perssinaasappels,16 zwarte olijven zonderpit ,handjevol verse korianderblaadjes, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel agavesiroop , zout en peper. Op het laats kregen we drie punten 1 voor het samen werking, 1 voor het verslag en 1 voor het tekst die we moesten leren. De juffen vonden dat we het beter hebben gewerkt dan twee weken geleden.

Gebruiker:

 • Het Plein 1
 • masterchefs
 • April 13 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
Harira mmmmm

Hallo allemaal, daar zijn we weer. 7-04-2015 hebben wij, de Starchefs, Harira gemaakt. Harira is een Marokkaans gerecht dat vaak wordt gegeten tijdens de ramadan. Wij vonden het gerecht zelf super lekker. In het gerecht zaten bonen, wat er normaal niet in hoort. Dat was super lekker omdat wij dat nooit hebben gegeten met bonen. Voor ons ging het super goed en gelukkig vonden de juffrouwen dat ook. Wij hebben 2 punten verdiend, 1 punt op het begin en 1 punt op het laatst. Wij hebben nu ongeveer 9/10 punten. Wij vonden alle recepten lekker, maar de 2 lekkerste vonden wij kibbeling met dille saus en sushi, die werd gemaakt door de Bakers en de Chef-koks. De meeste kinderen kozen voor ons gerecht. In ons recept voor Harira zat:
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui
1 peentje
1 stengel bleekselderij
½ kop gekookte kikkererwten
½ kop gekookte witte bonen
½ kop groene linzen
1 blik gepeelde tomaten
½ kop vermicelli
1 teentje knoflook
1 theelepel kurkuma
½ theelepel chilipoeder
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel korianderpoeder
½ kop peterselie
1 liter bouillon
zout en peper

Dat was het dan weer, Ik hoop dat jullie dit gerecht ook gaan maken 
See you later Byeee.

Gebruiker:

 • Het Plein 1
 • Starchefs
 • April 13 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
het maken van sushi met de bakkers

Het maken van sushi met de bakkers

Wij hebben sushi gemaakt met rijst, wortel, komkommer, zeewier en avocado. Het ging goed totdat we de avocado moesten schillen. Dus ik ging de avocado schillen en moest ik in kleine reepjes snijden. Kosmo moest de wortels en komkommers snijden. Toen alles gesneden was, was de rijst aan de beurt. We kookten de rijst en lieten de groente even rusten. Toen de rijst klaar was deed Damian er rijst limonade over heen. Toen was het Eindelijk tijd om de sushi elkaar te zeten. we deden er nog sojasaus over heen en kosmo versierden het bord. matteus waste het kook gereedschap af en droeg het bord naar de tafel. bijna de hele groep vond de sushi lekker. Nou tot de volgende keer ( gemaakt door : kosmo, matteus en Damian )
Einde!!! 

Gebruiker:

 • Het Plein 1
 • damian matteus en kosmo
 • April 13 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
De chilisaus

De vorige keer hadden we de chilisaus gemaakt. Naast de chilisaus hebben we ook patat gemaakt. We hadden de aardappelen zelf gesneden. We hadden de chilisaus geserveerd met de patat. De samen werking ging goed samen hebben we een heerlijk gerecht geserveerd. Tijdens het koken hadden we heel erg ons best gedaan,maar het duurde wel lang we waren net op het nippertje klaar. Kortom bij kook met me mee leer je lekkere vegetarisch gerechten maken !!!

Gebruiker:

 • Het Plein 2
 • TALK Timur, Alishba, Lisa, Khadija
 • April 9 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
mayonaise

Hallo, allemaal wij zijn de Dj Nori. Wij hebben frietsaus en patat met schil gemaakt. Het was echt goed gelukt. We hebben er wel heel hard aan gewerkt en we hebben goed samengewerkt en de taken verdeeld. we hebben extra peterselie gebruikt voor de smaak. We hebben ook iets geleerd over additieven. Additieven is een chemische spul en wij hadden de E621 dat is een smaakversterker waar je vaak verslaafd aan kan worden, bijvoorbeeld als je chips of rozekoek eet en je dat weer even laat liggen dat je er dan weer zin in hebt. Jammer genoeg was dat de juffen alles sauzen niet lekker vonden, maar de kinderen wel dus daarvoor hebben wij geen punt gekregen maar voor de bespreking over de additieven hebben we wel een punt gekregen en daar waren we wel blij mee.
Recept:

120 milliliter ongezoete sojamelk
1 eetlepel agavesiroop
1 eetlepel (appelcider)azijn
1 theelepel mosterd
1 theelepel zout
250 milliliter zonnebloemolie
met vriendelijke groet DJ Nori en hulp van Keo.

 

Gebruiker:

 • Het Plein 2
 • DJ Nori Nora, Keo en Rihan
 • April 9 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
pindasaus

hoi wij zijn ssy,

We hebben de vorige week pindasaus gemaakt. Onze samenwerking ging heel goed, we hebben goed overlegt en heel goed taken verdeeld; SUHEYLA had de zoete aardappelen geschild en schoon gepoetst, SOUFIANE heeft de aardappelen in kleine frietjes gesneden en YOUSRA heeft alle ingrediënten gemengd een gekookt. Wij vonden alle sauzen goed smaken en dat iedereen zijn best had gedaan.

Gebruiker:

 • Het Plein 2
 • SSY, Süheyla Soufiane en Yousra
 • April 9 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
tomatensaus

Wij hadden vorige keer tomatensaus gemaakt. Het was heel erg goed gegaan. De juffrouw vond dat ook. We hebben hard gewerkt en uiteindelijk hadden we een heerlijke tomatensaus.De les was super leerzaam.Er waren veel verschillende sausjes ,maar ik vond mijn eigen saus het lekkerst ,want ik hou van tomaat!!!

Gebruiker:

 • Het Plein 2
 • Multiculties Aicha,Alyssa en Ileyda!!
 • April 9 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
chili saus

hallo wij zijn de bad boys.wij hebben chili saus gemaakt.eerst gingen we het recept lezen en toen ging Joshua ging paprika in kleine stukjes snijden. Mohamed ging peper snijden in kleine stukjes. Mohamed ging 
azijn,
rijststroop,
rode
paprika
en 
zout
 in 
een 
pan en toen moesten we 15 minuten wachten. Salah ging de knoflook persen. En toen moesten we 1 eetlepel in een steelpan en we moesten we fruit de knoflook heel zachtjes 1 minuut. toen moesten we het vuur uit doen. Mohamed ging de knoflook in de pan doen.We moesten 1 minuut door koken.En toen hebben we alle ingrediënten in een blender gedaan en.En toen moesten we alles op een bord serveren. En niemand kreeg een punt.

Gebruiker:

 • Het Plein 1
 • Bad boys
 • March 30 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
mayonaise

Hallo, allemaal wij zijn de chef-koks. Wij hebben frietsaus gezonder en patat met schil gemaakt. Het was niet echt goed gelukt, maar we hebben er wel heel hard aan gewerkt en we hebben goed samengewerkt en de taken verdeeld. We hebben ook een extra sausje erbij gemaakt en die noemen wij: pittige saus. En die vonden wij wel heel erg lekker. We hebben ook iets geleerd over additieven. Additieven is een chemische spul en wij hadden de E621 dat is een smaakversterker waar je vaak verslaafd aan kan worden, bijvoorbeeld als je chips of rozekoek eet en je dat weer even laat liggen dat je er dan weer zin in hebt. Jammer genoeg was dat de juffen alles sauzen niet lekker vonden, maar de kinderen wel dus daarvoor hebben wij geen punt gekregen maar voor de bespreking over de additieven hebben we wel een punt gekregen en daar waren we wel blij mee.
Recept:

120 milliliter ongezoete sojamelk
1 eetlepel agavesiroop
1 eetlepel (appelcider)azijn
1 theelepel mosterd
1 theelepel zout
250 milliliter zonnebloemolie

groetjes de chef-koks ik hoop hierbij dat jullie ook frietsaus gezond gaan maken en het wel goed uitkomt.

Gebruiker:

 • Het Plein 1
 • chef-koks
 • March 30 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0
kerrie saus

De bakkers hebben deze keer kerrie saus gemaakt. Het was heel leuk en lekker. De ingrediënten zijn ui, gember sap, kerrie poeder, chili, cocos vlees, en sap van de kokosnoot. We hebben ook patat gemaakt met zout peper en aardappels met olijfolie. De anderen hebben ook een lekkere saus gemaakt zoals mayonaise. Maar ze zeggen dat we ze allemaal fout hebben gemaakt. Wij snappen het niet maar hun zijn de koks en wij de leerlingen.

Gebruiker:

 • Het Plein 1
 • de bakkers matteus damian kosmo
 • March 30 2015
Deel bericht via:
twitter Facebook
Score: 0